Egeli Gazete

Foça’da 197 göçmen yakalandı

İzmir’in Foça ilçesinde bir tekneye insansız hava araçlarının (İHA) desteğiyle düzenlenen operasyonda, İtalya’ya gitmek üzere yola çıktıkları belirlenen 197 düzensiz göçmen yakalandı.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
11 Şubat 2022 Cuma 11:37
İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şu Müdürlüğü, Foça ilçesindeki bir koydan çok sayıda düzensiz göçmenin İtalya’ya kaçırılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Foça açıklarında göçmenlerin bulunduğu tekne insansız hava aracıyla tespit edildi ve takibe alındı. Daha sonra teknenin bulunduğu yere Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi. Teknedeki aramada, 197 düzensiz göçmen ile göçmenleri İtalya’ya götürmeyi planlayan 4 organizatör yakalandı. Ekiplerce düzensiz göçmenlerin kaçırılmasını planlayan ve teknenin hareketini karadan takip eden 6 organizatörün daha bulunduğu belirlendi. Bu kişilerin bulunduğu bölgede jandarmaya ait insansız hava aracıyla tespit edildi. İHA ile operasyon Kaçmaya çalışan 6 şüpheli, İHA’nın sağladığı görüntü ve koordinatlarla Foça İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri ile Sahil Güvenlik Özek Harekat(SÖH) ekiplerince gözaltına alındı. 10 şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete