Egeli Gazete

Evde bakım, SED, 65 yaş aylığı! Yeni zam tarihi belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara hangi tarihte yeniden zam yapacağı belli oldu. 
Evde bakım, SED, 65 yaş aylığı! Yeni zam tarihi belli oldu
Haberler / Ekonomi
13 Eylül 2024 Cuma 16:02

Eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken yaşlı ve engelli engelli aylıklarının, bu hafta itibariyle de aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından farklı sosyal yardımların ne zaman sağlanacağı merak ediliyor. Birkaç gün içerisinde 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının, önümüzdeki hafta da ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacağına dair tahminler ağırlık kazanıyor. Sosyal yardımların ne zaman verileceğinin yanı sıra destek ödemelerindeki artışlar da merak ediliyor. Bu çerçevede, farklı oranlar üzerinden sosyal yardımlardaki artışlara ilişkin hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor. 

Sosyal Yardım 2025 Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara son olarak temmuz ayında zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde evde bakım maaşı 9077 TL'ye, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ortalama 6360 TL'ye çıkmıştı. Eylül ayının ortaları itibariyle yeni zammın hangi tarihte gerçekleşeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardımlara ne zaman zam yapılacağına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi fakat sosyal yardım ödemelerindeki artışlar genellikle memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Bu durumda, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Aralık 2024 enflasyon verilerini Ocak 2025 tarihinde duyurmasının ardından sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilmesi bekleniyor. 2025 yılının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve yılın son beş ayındaki enflasyon rakamlarına göre memur maaş zammının belirlenmesinin ardından sosyal yardım ödemelerideki artışlara ve güncel tutarlara ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulunacak. 

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, memur maaşının hangi oranda artacağı merak ediliyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının ocak ayının ilk günlerinde açıklamasının ardından yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaşları belirlenecek. Memur maaşının yüzde 10 ile 15 aralığında artacağına dair tahmin ağırlık kazanıyor. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 10 ile 15 arasında zamlanmasının ardından sosyal yardımlarda yüzde 10 ile 15 arasında artış hayata geçebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete