Egeli Gazete

Gıda Ürünlerine Yüzde 370 Zam!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayında gıda ürünlerine yüzde 370’e kadar zam geldiğini açıkladı. Bayraktar, bu zammın gıda ürünlerinin tarladan market raflarına gelene kadar yaşandığını ifade etti. İşte detaylar…
Gıda Ürünlerine Yüzde 370 Zam!
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2024 Cuma 19:32

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayında tarım ürünlerine gelen zamlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bayraktar tarafından hazırlanan raporda, bazı gıda ürünlerinin fiyatların tarladan market raflarına ulaşana dek yüzde 300 oranında zam aldığı ifade edildi.

Buna kapsamda, ağustosta fiyatı en fazla artan ürün limon olarak gerçekleşti. Çiftçinin 11,17 liraya sattığı limon, markette yüzde 370 zam ile 52,54 liraya alıcı buluyor.

Temel gıda ürünleri nelerdir? KDV oranı düşen ürünler hangileri? Temel gıda  ürün listesi!

PATATES, FİYATI EN ÇOK DÜŞEN ÜRÜN OLDU

Benzer bir gelişme, havuç, kuru soğan, salatalık ve kabakta da yaşanıyor. Havucun market fiyatı üretici fiyatının 4,2 katı, kuru soğanın 3,6 katı ve kabak fiyatı ise 3,5 katı olurken, salatalığın fiyatı yüzde 39,4, kabak yüzde 35,5 ve patlıcan ise yüzde 35,4 zam aldı.

Bayraktar tarafından hazırlanan rapora göre, fiyatları rekor seviyede yükselen diğer ürünler ise fiyatları yüzde 83,3’lük zam alan kuru üzüm ve yüzde 47,8 oranında zamlanan kuru incir olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan, geçen ay fiyatı en çok düşen ürün patates oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Bayraktar, 2024’te kuru soğan ekiminde yüzde 10'dan zam öngördüklerini söyleyerek, "Kısıtlı açılan kuru soğan ihracatının tamamen açılması, yeni pazarlar bulunması ve önceki yıllarda olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisinin devreye girerek patates ve kuru soğana müdahale etmesi gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete