Egeli Gazete

Maaşlara Yüzde 10 ‘Enflasyon Desteği’ Zammı Yapılacak!

Türkiye’de 7’den 70’e herkesin geliri yüksek enflasyon nedeniyle erirken, bazı şirketler işe çalışanlarına enflasyon desteği veriyor. Buna göre, CarrefourSA da çalışanlarına maaşlarının yüzde 10’u kadar “enflasyon desteği” verecek. İşte ayrıntılar…
Maaşlara Yüzde 10 ‘Enflasyon Desteği’ Zammı Yapılacak!
Haberler / Ekonomi
7 Eylül 2024 Cumartesi 13:40

Türkiye’de son yıllarda derinleşen ekonomik kriz nedeniyle döviz kuru ve enflasyon rekor seviyelere yükselmeye devam ederken, TL ise değer kaybı yaşıyor. Yaşanan bu ekonomik olumsuzluklar nedeniyle gıdadan akaryakıta kadar hemen her sektörde rekor zamlar yapılıyor.

Gelen zamlar ve TL’nin değer kaybetmesi nedeniyle milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli çalışanların maaşları da günden güne eriyor. Bu nedenle, birçok şirket, çalışanlarının maaşlarına ek zam yaparken, bazı şirketler de maaşlara enflasyon desteği veriyor.

Carrefoursa - Sabancı Topluluğu

MAAŞLARIN YÜZDE 10’U KADAR ENFLASYON DESTEĞİ VERİLECEK

Bu kapsamda, CarrefourSA da personel maaşlarına ek olarak enflasyon desteği vereceğini açıkladı. Söz konusu destek kapsamında CarrefourSA çalışanlarının maaşlarının yüzde 10’u kadar enflasyon desteği verileceği öğrenildi.

Konuya ilişkin CarrefourSA’dan yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Sendika üyesi işçilere uygulanmak üzere 01.08.2024 tarihinden 31.12.2024 tarihine kadar 31.07.2024 tarihindeki aylık ücretlerinin yüzde 10’u tutarında “Enflasyon Desteği Paketi” adı altında aylık ek ödeme yapılacaktır.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete