Egeli Gazete

Mazot ve gübre desteğinde nakit ödeme dönemi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı mazot ve gübre desteğine, çiftçilere sağlanan çeşitli yardımlara ilişkin düzenli olarak kamuoyunu bilgilendirirken, eylül ayının ortalarında da desteklerin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 
Mazot ve gübre desteğinde nakit ödeme dönemi!
Haberler / Ekonomi
16 Eylül 2024 Pazartesi 10:40

Eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesi önceki hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Dört farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesi sağlanırken, sertifikalı tohum kullanım desteğinin de TC kimlik numarasının son rakamına göre 20 Eylül'de de verileceği belirtildi. 

1 milyar TL'yi aşan tutardaki eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin ayrıntılarına ilişkin ay ortasında araştırmalar hız kesmeden devam ederken, farklı destek programlar ile ilgili detaylar da üreticiler tarafından merak ediliyor. Bu çerçevede, Bakan İbrahim Yumaklı üreticileri ilgilendiren düzenlemelere ve desteklere ilişkin düzenli olarak açıklamalarda bulunuyor.

 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı eylül ayında da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler cuma günleri sağlandıkça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyor. Bu kapsamda, eylül ayının ortasında tarımsal desteğin detayları ile ilgili araştırmalar sürerken, Bakan Yumaklı önceki haftalarda mazot ve gübre desteği ile ilgili bilgi verdi. Geçtiğimiz iki yıl boyunca mazot ve gübre desteğinin ayni olarak sağlandığını ancak istenen sonuçların elde edilmediğini belirten Bakan Yumaklı çiftçilerden ve üreticilerden gelen talepler neticesinde mazot ve gübre desteğinin nakdi olarak verileceğini belirtti. Bu kapsamda, mazot ve gübre desteği önümüzdeki süreçlerde nakit olarak yurt çapındaki çiftçilere iletilecek. 

Mazot ve gübre desteğinin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın farklı programlar çerçevesinde sunduğu destekler, tarımsal destekler de düzenli olarak sağlanıyor. Eylül ayında iki farklı tarımsal destek ülke genelindeki çiftçilere iletilirken, çeltik alım fiyatlarına, farklı desteklere ilişkin de bakanlık düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. Tarımsal desteklere erişmek ve çiftçileri ilgilendiren güncel düzenlemeler ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete