Egeli Gazete

Mazot ve Gübrede Yüzde 100 Destek Müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yüzde 100'e varan mazot ve gübre desteğinin hangi koşullarda çiftçilere sağlanacağına ilişkin bilgi verdi. 
Mazot ve Gübrede Yüzde 100 Destek Müjdesi!
Haberler / Ekonomi
8 Eylül 2024 Pazar 09:53

Mazot ve gübre desteğinin kaldırıldığına dair iddialar geçtiğimiz süreçlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı. Söz konusu haberlerin yalanlanmasının ardından tarımsal desteklere dair güncel gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” basın toplantısında üreticilere sağlanacak olan desteklerin ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

Çiftçilere Mazot ve Gübre Desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre üretim planlaması ve su kısıtı kriterlerine uygun üretim yapan çiftçilere yüzde 100'e varan mazot ve gübre desteği sağlanacak. Söz konusu desteğin ayrıntılarını ilişkin bilgi veren Bakan Yumaklı:

 

"Destekler ilk kez üretim döneminden önce açıklandı. 3 yıl boyunca geçerli olacak üretim destekleri yine bu süreçte açıklanmış oldu. Stratejik ürünlere ilave planlama desteği yine ilk kez bu modelde gerçekleştirilmiş olacak. Destek tutarlarının girdi maliyetleri baz alınarak belirlenmesi ve değişime göre güncellenmesi bu modelde söz konusu olacak. Su kısıtı olan bölgelerde kademeli üretime dahil olan ürünlere de ilave destek olacak. Kamu tarafından geliştirilen yerli ve milli tohumlara da ilave destek vermiş olacağız. Bitkisel üretim planlamasında yer alan üreticilerimiz, hangi havzada, hangi ürünü ekerse nasıl bir destek alacağını bugünden itibaren önümüzdeki 3 yıl boyunca biliyor oldu. İleriye doğru, üçer yıllık periyotlarda açıklamış olacağız. Yani bu durumda mazotun yüzde 50'si daha ilave olmuş olacak, tamamını almış olacaklar. Gübrelerin de yüzde 50'sini almış olacaklar. Bizler stratejik ürünleri belirlenen havzalarda ürettiğimiz zaman hem suyumuzu hem toprağımızı korurken hem de bu ürünlerin ekonomik karşılığını daha iyi alınmasını sağlamış olacağız." diye konuştu.

Tarımsal Destekler 2024 Eylül Ödeme Tarihleri

Çiftçilere sunulacak olan yüzde 100'e varan mazot ve gübre desteği ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı bilgilendirmede bulunurken, eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken tarımsal destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar cuma günleri tarımsal destekler verildikçe bakanlık açıklamalarda bulunacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete