Egeli Gazete

PTT’den SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine 50 bin TL para yardımı!

En düşük emekli maaşının temmuz ayında zamlanmasının ardından PTT de emeklilere müjdeli bir haber verdi. Buna göre, PTT şartları sağlayan emeklilere düşük faizli 50 bin TL kredi verecek. İşte kredi detayları…
PTT’den SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine 50 bin TL para yardımı!
Haberler / Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 13:41

En düşük emekli maaşının 3 Temmuz’da açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından zamlanarak 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkmasının ardından emekli maaşına yönelik Ocak 2025 hesapları hız kazandı. Emekli maaşının 2025 yılında 15 bin TL’ye kadar yükselmesi öngörülürken, çeşitli kurumlar da emeklilere peş peşe yeni destek projeleri açıklıyor.

Bu kapsamda, PTT de emeklilere 50 bin TL’ye kadar düşük faizli kredi desteği vereceğini duyurdu. Emeklilere yüzde 3,19’dan başlayan faiz oranıyla kredi imkânı sunan PTT, emeklilerin istemeleri durumunda kredi tutarının 100 bin TL’ye kadar da çıkabileceğini duyurdu.

Adana merkezli 6 ilde sahte para basan şebekeye operasyon | Adana Haberleri

MİNİMUM YÜZDE 3,19 FAİZ ORANI UYGULANACAK

Öte yandan, hesaplamada kullanılan yüzde 3,19 aylık akdi faiz oranı, en düşük faiz oranı olduğu için kredi çekecek emeklinin kredibilitesine göre farklılık gösterebileceği, kredi tahsis ücreti kredi tutarının yüzde 0,5 kadar olduğu ve yüzde 10 BSMV içerdiği ifade edildi. Hesaplamalara sigorta dahil edilmezken sigorta primi kredi tutarının kredi vadesi ve emeklinin yaşına göre farklılık gösterebileceği aktarıldı.

Bunun yanı sıra, PTT’den yüzde 3,19 faiz oranıyla kredi çekmek isteyen emeklilerin, emekli maaşını da PTT’den alması gerektiği paylaşıldı. Bu nedenle, emekli maaşını başka bir bankadan alan emeklilerin PTT’nin bu fırsatından yararlanamayacağı kaydedildi.

Buna göre, faiz oranı yüzde 3,19’dan 50 bin TL kredi çeken bir emekli, 12 ay vadeyle aylık 5 bin 373 TL ödeyerek kredi borcunu kapatabilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete