Egeli Gazete

Sosyal yardım başladı! Aile Bakanlığı 1 milyar 54 milyon TL veriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1 milyar 54 milyon TL tutarındaki sosyal yardımı hak sahibi vatandaşlara iletirken, desteğin detayları merak konusu oldu. 
Sosyal yardım başladı! Aile Bakanlığı 1 milyar 54 milyon TL veriyor
Haberler / Ekonomi
18 Eylül 2024 Çarşamba 09:55

Eylül ayının ilk günlerinde yaşlı ve engelli aylıklarının, ayın ortasına doğru yaklaşırken aile destek paketinin, ay ortasında evde bakım maaşının sağlanmasının ardından yeni destek ödemelerinin verilip verilmeyeceği merak ediliyordu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında daha ay ortasından sonra destekleri hak sahibi vatandaşlara iletmeye devam ediyor. Bu çerçevede, 1.054.000.000 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesinin ardından bakanlık kamuoyunu bilgilendirdi. 

AİLE BAKANLIĞI 2024 EYLÜL YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı ve engelli aylıklarının, evde bakım maaşının, aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından yaptığı açıklamalar ile kamuoyunu bilgilendirirken, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından en çok merak edilen konular arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesi yer alıyordu. 

Dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelere maddi açıdan yardımcı olabilmek için eylül ayında toplam 1.054.000.000 TL değerindeki sosyal ve ekonomik destek ödemesi ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri genellikle ay ortasından sonra hesaplara yatırıldığı için önümüzdeki aylarda da ayın 15’inden sonra ödemeler gerçekleşebilir. 

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında dar gelirli hanelere ortalama 6360 TL sosyal yardım verilirken, söz konusu sosyal yardımın yanı sıra farklı programların hayata geçirilip geçirilmeyeceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ekonomik destek ödemesinin yanı sıra çeşitli destek programları ile dezavantajlı gruptaki bireyleri desteklemeye devam ediyor 

Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar farklı sosyal yardım ödemelerinin sağlanması halinde kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak. Ekim ayında ise eylül ayında ve geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasına doğru ödemelerin başlaması ve ay ortasında da sosyal yardımların peş peşe iletilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete